english română

Rapoarte

Vom prezenta aici ceea ce numim, obişnuit, "rapoarte de fază". Proiectele de cercetare au, obişnuit, câte o etapă de execuţie sau două, în fiecare an. Rapoartele sunt destinate a certifica, în primul rând în faţa autorităţii contractante (CNMP, în situaţia noastră), că se realizează progres, conform planului de execuţie.

Rapoartele de fază nu sunt, propriu-zis, studii ştiinţifice, deşi au multe dintre atributele acestora. Ele reprezintă un stadiu al cunoaşterii către realizarea unor studii ştiinţifice, dar şi o obligaţie contractuală, în acelaşi timp. Ele nu sunt destinate marelui public, şi nici nu pot fi publicate integral înainte de a fi publicate pe un hard-copy (deci într-o carte, periodic, tipărite pe hârtie), mai ales în măsura în care conţin date cu caracter de noutate. Acesta este motivul pentru care rapoartele nu vor fi publicate integral pe site, cel puţin nu într-o primă fază. Părţile "cenzurate" vor fi marcate cu [...].

Fiecare secţiune a rapoartelor va fi atribuită explicit specialistului care a produs materialul, cu excepţia rezumatului şi concluziilor, care aparţin, prin definiţie, întregului colectiv, sub redacţia directorului de proiect.

Rapoartele sunt de pus în legătură cu fazele de execuţie, de găsit în submeniul alăturat, sub prezentare proiect. Trimiterile bibliografice vor fi lămurite de secţiunea resurse > bibliografie.

 

Raport faza I
Raport faza II a
Raport faza II b
Raport faza III
Raport faza IV
Raport final

^ sus